Sous-vide jako novodobý trend přípravy pokrmů

Sous-vide jako novodobý trend přípravy pokrmů
Metoda Sous-Vide je způsob vaření při konstantní nízké teplotě. Tímto způsobem se dá připravovat nejen maso a ryby, ale také zelenina a další.

Celý proces spočívá v přípravě, kdy se nejdříve daná surovina vakuuje do sáčku, pomocí vakuovacího přístroje, který vysaje veškerý vzduch.

Vakuování udržuje potraviny déle čerstvé a uchovávají si tím životnost. Je zároveň skladnější než plastové krabičky a ušetří místo nejen v lednici.

Po zavakuování přichází proces vaření v nízkoteplotní vodní lázni při konstantní teplotě. U masa nebo jiných pokrmů je možnost do sáčku vložit, koření, bylinky a další suroviny, kdy všechny chutě se za procesu pomalého vaření výborně promísí a vytvoří tím pokrmu zcela jiný chuťový zážitek.

V nabídce například prodáváme zařízení, které se umístí přímo do hrnce, sáček se upevní a pomocí digitálního nastavení si zákazník sám navolí časovač a teplotu vody, dle dané suroviny.

Poptejte / Zeptejte se

Reference

S firmou GASTRO NOVOTNÝ jsme velice spokojeni, jejich produkty jsou velmi kvalitní. Oceňujeme rychlost komunikace a dodání zboží, proto můžeme všem doporučit.
Miroslav Bednárik - Šéfkuchař
[ EB DINERS, Krhov ]
Společnost Gastro Novotný jako dodavatele gastro vybavení jsme si vybrali díky profesionálnímu přístupu, rychlému jednání a ochotě personálu. Zboží vždy kvalitní, dodané včas až na provozovnu.
Tým MayDay cocktail bar café
[ MayDay cocktail bar café, Brno ]